ManiFiesta en de corona-regels - Covid Safe Ticket

Om iedereen die aan ManiFiesta wil deelnemen een veilig kader aan te bieden, maken we gebruik van het Covid Safe Ticket. Dat wil zeggen dat iedereen op het festival ofwel volledig gevaccineerd is + twee weken, ofwel immuun is voor corona omdat hij of zij de laatste zes maanden COVID-19 gehad heeft, ofwel negatief getest werd net voor het festival.

Aan de ingang wordt jouw Covid Safe Ticket gescand (in de smartphone-app of op papier). Op het festivalterrein zelf mag het mondmasker dan af en moet er ook geen afstand meer gehouden worden (maar iedereen is vrij om toch een masker te dragen natuurlijk). De evenementen die op deze manier werden georganiseerd waren veilig, zo leert de ervaring ons.

A. Wat zijn de voorwaarden voor een geldig Covid Safe Ticket?

Elke bezoeker, geboren in 2008 of vroeger, moet zijn Covid Safe Ticket (én identiteitskaart) tonen aan de ingang. Dit Covid Safe Ticket wordt gescand.

Het Covid Safe Ticket is quasi hetzelfde als het coronacertificaat om mee op reis te gaan.

Er zijn drie manieren om een geldig Covid Safe Ticket te bekomen:

  • Je bent volledig gevaccineerd en dit minstens 2 weken voor ManiFiesta (ten laatste op 27 augustus).
  • Je bent immuun omdat je reeds COVID-19 hebt doorgemaakt (aangetoond door een positieve PCR-test) minder dan 180 dagen voor het festival. Dat is dus ná 18 maart 2021.
  • Je hebt een negatieve coronatest afgelegd.
    • Een negatieve PCR test is geldig de dag van afname, plus 2 dagen. (Hou er rekening mee dat het resultaat van een PCR-test ten vroegste na 24u gekend is.)
    •  Een negatieve sneltest is geldig de dag van afname, plus 1 dag. 

Ben je nog niet volledig gevaccineerd en heb je recent geen COVID-19 doorgemaakt, dan laat je je dus best op voorhand testen via een testcentrum of apotheek in je buurt.

Bij overmacht zal het ook mogelijk zijn om aan de ingang van ManiFiesta een sneltest te doen, maar reken daar wel op een wachtrij.

B. Waar vind ik mijn Covid Safe Ticket?

Inwoners van België vinden hun Covid Safe Ticket in de app CovidSafeBE. Je kan de app downloaden op je smartphone via de Play Store van Google of de App Store van Apple. Je daarna aanmelden in de app gaat het makkelijkst via een andere app, namelijk Itsme. Meer info vind je op de site https://covidsafe.be/. Aan de ingang van ManiFiesta scannen we dan de QR-code op je telefoon.

Je kan jouw Covid Safe Ticket ook bekijken via het online gezondheidsportaal Mijngezondheid. https://www.mijngezondheid.belgie.be/#/ (NL-FR-DE).

Klik op de link “EU Digitaal COVID-certificaat” om je document met QR-code te downloaden of af te printen (inloggen is nodig). Aan de ingang van ManiFiesta scannen we dan jouw papier.

Je kan je Covid Safe Ticket ook telefonisch aanvragen. Dan wordt het per post verstuurd. Hou er rekening mee dat dit 7 tot 10 dagen kan duren. (Vlaanderen: 078/787850 - Brussel: 02/2141919 - Wallonië: 071/313493) Let op: dit kan enkel voor wie volledig gevaccineerd is. Een bewijs van een negatieve test of van een doorgemaakte corona-infectie wordt niet per post verstuurd.

Inwoners van een ander land van de Europese Unie komen op deze site te weten hoe zij een vaccinatie- of herstelbewijs kunnen bekomen: https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/eu-digital-covid-certificate_nl .

C. Ik heb me ingeschreven om met de bus naar ManiFiesta te komen. Wat moet ik doen?

Meer info vind je in onze FAQ https://manifiesta.be/nl/covidsafeticket/covid-safe-ticket-faq bij de vraag “Hoe zit het met de bussen naar ManiFiesta? Iedereen die ingeschreven is voor de bus wordt hierover gecontacteerd.
Let op: Om mee te kunnen gaan met de bus heb je een COVID Safe Ticket nodig. Dit kan op papier of via de app (CovidSafe) op je smartphone. Heb je geen COVID Safe Ticket dan kan je niet mee met de bus!

D. Ik verblijf op de ManiFiesta camping. Wat moet ik doen?

De camping valt niet onder het Covid Safe Ticket. Er is dus geen specifieke procedure..

E. Heb je vragen over het Covid Safe Ticket?

Kijk in onze FAQ https://manifiesta.be/nl/covidsafeticket/covid-safe-ticket-faq

Het antwoord niet gevonden? Stuur dan je vraag naar covidsafe@manifiesta.be .

Covid Safe BE app