Skip to content

Met een grootvader die een grote fan was van Nederlandstalig repertoire stond het in de sterren geschreven dat ook Metejoor (of Joris Van Rossem, naast het podium) vroeg of laat muzikale stappen zou zetten. Na een zangtest sprak producer Hans Francken de magische woorden: “Jouw stem slaat in als een meteoor!”. And the rest is history…

Aan die geschiedenis werd vanaf de eerste single keihard geschreven: ‘Ik hou van jou’, een combinatie van akoestische gitaren en aanstekelijke Caraïbische beats, werd genomineerd als ‘Beste doorbraak’ voor Radio2 Zomerhit 2017. Zijn hit katapulteerde Metejoor meteen als support-act voor de Nederlandse tour van Clouseau. Datzelfde jaar won hij ook een wedstrijd op jongerenzender MNM en stond hij als voorprogramma in twee uitverkochte Sportpaleizen met Niels Destadsbader.

Na nog een paar Radio2 Zomerhit-nominaties en nummers in de Vlaamse Ultratop-lijsten, kwam dé grote doorbraak er in januari 2021 met ‘1 op een miljoen’, een duet met de Nederlandse Babet. Het nummer werd opgepikt door radiozenders in Vlaanderen én Nederland en kreeg een lang leven in de hitlijsten.

En dan moest hij zijn eerste album nog droppen! Metejoors debuutalbum ‘Metejoor’ belandde na één week al op nummer 1 in de Ultratop albumlijst. Tel daarbij zijn jury-duty in The Voice Kids, een tournée en een reeks schouwburgconcerten en 3 MIA’s en je ziet dat Metejoors ster maar blijft stijgen.

Logisch ook, want de warme Nederpop van Metejoor, met catchy nummers en emotionele teksten, wordt door het grote publiek in de armen én het hart gesloten. Of om het met Metejoors woorden te zeggen: “Nederlands komt binnen bij de mensen, ze begrijpen élk woord.”