Elfde editie van ManiFiesta uitgesteld tot 2021

Na 10 succesrijke edities zal ManiFiesta, het Feest van de Solidariteit, dit jaar niet doorgaan. We denken graag terug aan de ongelooflijke jubileumeditie van 2019, maar de elfde editie moeten we uitstellen tot volgend jaar. Afspraak dus in 2021.

In navolging van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad en om voor de hand liggende gezondheidsredenen, heeft de gemeente Bredene ons laten weten dat het niet is toegestaan om ManiFiesta in september 2020 te organiseren. Samen met onze organisatoren Solidair en Geneeskunde voor het Volk, die sinds het begin van de crisis in de frontlinie staan, steunen we deze beslissing.

We kunnen ons moeilijk inbeelden dat duizenden mensen uit heel België en elders samenkomen terwijl het coronavirus zich blijft verspreiden. We moeten onze vrijwilligers, onze leveranciers, onze bezoekers en onze gasten beschermen. Solidair zijn betekent vandaag een beetje afstand van elkaar nemen. Om elkaar daarna beter terug te zien.

Vandaag denken we in het bijzonder aan de culturele en artistieke sector, die sterk is getroffen door deze crisis. We willen onze volledige steun betuigen aan kunstenaars en technici, we steunen hen in de strijd voor een structurele herfinanciering van de sector en een ernstige reflectie over hoe belangrijk cultuur in onze samenleving is. Voor ManiFiesta zijn kunst en cultuur de hoekstenen van een solidaire, diverse en vooruitstrevende samenleving. Laten we dat in deze moeilijke tijden niet vergeten.

Wat doe je met je ticket voor ManiFiesta 2020?


Had je al een ticket voor ManiFiesta 2020 gekocht? Wij bieden je drie mogelijkheden:

  • Je beslist om het Solidariteitsfeest te steunen in deze moeilijke tijden en je vraagt geen overdracht of terugbetaling van je ticket. 
  • Je wil je ticket overdragen. Je ticket blijft geldig voor ManiFiesta 2021, je moet het gewoon maar bijhouden.
  • Je vraagt om je ticket terug te betalen en wij zullen dat zo snel mogelijk doen. Het enige wat we vragen is een beetje geduld, de procedures kunnen wat tijd in beslag nemen.


Waar je ook voor kiest, laat het ons weten via dit formulier. Zonder dit in te vullen, kunnen we je niet terugbetalen of je ticket overdragen naar volgend jaar.


We kijken er alvast uit om elkaar terug te zien op 18 en 19 september 2021 in Bredene-aan-Zee.Tot dan, blijf solidair en zorg voor elkaar.

Mario Franssen, directeur van ManiFiesta
 

PS : Nog vragen? Klik hier.