Kom naar ManiFiesta en strijd mee voor vrouwenrechten

Kom naar ManiFiesta, het Feest van de Solidariteit en strijd mee voor vrouwenrechten. Voor een wereld waar vrouwen evenveel als mannen verdienen en veilig over straat kunnen lopen. Nu zaterdag 21 en zondag 22 september in Bredene-Aan-Zee.

ManiFiesta, het Feest van de Solidariteit, heeft dit jaar voor het eerst een Plaza Feminista. Aan straffe vrouwen geen gebrek.

Wat dacht je van Juliana Lumuba, de enige dochter van Patrice Lumumba, de eerste verkozen én vermoorde premier van het onafhankelijke Congo. Ze zal op ManiFiesta op meerdere momenten spreken over (de)kolonisatie.

Vrouwenrechten staan wereldwijd onder druk. Op ManiFiesta gaan we in gesprek met onder andere Dilma Rousseff (voormalige presidente van Brazilië) over welke antwoorden te bieden aan de opkomst van extreemrechts. Afspraak zaterdag om 15u in het Auditorium.

Geweld tegen vrouwen neemt ook bij onze serieuze proporties aan. We kunnen dit niet tolereren. Voor het beleid is dit echter geen prioriteit. Op ManiFiesta denken we na over hoe dit te voorkomen en op welke manier de slachtoffers op te vangen. Zondag, 11u30 in de Plaza Feminista.

Zaterdagavond sluit ze de Main Stage af met zwoele mestizo-beats, in de namiddag spreekt ze in de Plaza Feminista over haar feministisch engagement. We hebben het natuurlijk over Amparo Sanchez, muzikaal revolutionair en hét gezicht van Amparanoia.

En er is nog meer te beleven op de Plaza Feminista ...
- Zaterdag 11.30u: de voordelen van een 30-urenweek, een betere combinatie tussen werk en privé.
- Zaterdag 13u: Een paarse golf van feministische stakingen
- Zaterdag 14u: cursus zelfverdediging (in het NL)
- Zondag 13u: schrijfster Rachel Holmes over de grondlegsters van het Marxistisch feminisme
- Zondag 14u: cursus zelfverdediging (in het FR)