ManiFiesta geeft het startschot voor een hete herfst

Kom naar ManiFiesta, het Feest van de Solidariteit en geef samen met ons het startschot voor een heet sociaal jaar. Nu zaterdag 21 en zondag 22 september in Bredene-Aan-Zee. Vecht mee voor waardig werk, een behoorlijk loon en een minimum pensioen van 1500 euro netto. 

Onze pensioenen behoren tot de laagste van Europa. Tijd voor een ommezwaai. Een minimumpensioen van 1500 euro netto is niet te veel gevraagd. Kim De Witte, pensioenspecialist van de PVDA, gaat op zaterdag om 15u in de PVDA Beach in debat met actoren uit de vakbonden en het middenveld. 

Hoe winnen van multinationals? Adriana Alvarez, een Amerikaans vakbondsleidster, dwong verschillende loonsverhogingen af en is medeverantwoordelijk voor de campagne voor een minimumloon van 15$. Als alleenstaande moeder weet ze wat het is om rond te moeten komen met een veel te laag inkomen. Afspraak in het Tent A, zondag om 11u

Volgens Frans CGT-vakbondsleider Philippe Martinez tonen de gele hesje aan dat collectieve actie wél toekomst heeft. Wat is de toekomst voor de strijd in Europa? Op ManiFiesta gaat Martinez in debat met onder andere ABVV-voorzitter Robert Verteneuil. Zondag in het Auditorium om 13u

Ook ACV-voorzitter Marc Leemans zal er zijn. Hij gaat in gesprek met Ka Bong, van de militante Filipijnse vakbond KMU, over de kracht van internationale solidariteit. Je vindt hen op zaterdag om 13u in Tent A.  

BASF-delegee Ivo Janssen (ABVV) neemt geen blad voor de mond en stelt dat de regering dringend meer lef moet tonen en de grootindustrie dwingen klimaatmaatregelen te nemen. Janssen gaat in gesprek met onder andere PVDA-klimaatexperte Natalie Eggermont. Zaterdag, Tent B, 17u

Ook het vakbondsplein is zeker een bezoek waard. Het hele weekend zijn er tal van verrassende en leerrijke activiteiten om de strijdlust aan te scherpen.

Absoluut niet te missen uiteraard is het Centraal Moment, zondag op de Main Stage om 15u30. PVDA-voorzitter Peter Mertens zal aan de zijde van onder andere Hillal Sor (Algemeen Secretaris MWB-FGTB) en Pia Stalpaert (Voorzitter ACV Voeding en Diensten) duizenden festivalbezoekers voorbereiden op een jaar vol sociale strijd.