Praktische info

Wanneer is ManiFiesta?

Op 9 en 10 september 2023 is het tijd voor de 13de editie van ons Feest van de Solidariteit. Zien we je daar?

ManiFiesta guests

Kunnen mijn kinderen mee naar ManiFiesta?

Zeker! ManiFiesta is gratis voor kinderen tot 12 jaar en we hebben met PioFiesta zelfs een kinderfestival op ons terrein.


Op PioFiesta kunnen de jongste bezoekers zich een hele dag uitleven op springkastelen, met betoverende spektakels en tijdens knutsel- en crea-ateliers. Wil je kroost zich laten schminken? Dat kan ook. Allemaal onder begeleiding van onze PioMonitoren.


En het beste? PioFiesta is gratis en voor kinderen van 5 tot 12 jaar!

PioFiesta

Kan ik logeren op ManiFiesta?

Natuurlijk zijn er in Oostende superveel ho(s)tels en B&B's, maar kamperen en festivals gaan samen als boterhammen en choco, cafés en bier, skaten en blauwe plekken (al kan dat laatste ook gewoon aan ons gebrek aan talent liggen)... Het spreekt voor zich dat je dus ook kan kamperen op ManiFiesta. Niet in Oostende zelf, maar wel in aanpalende badstad Bredene (onze trouwste bezoekers weten dat tot voor kort ManiFiesta zelf daar ook doorging!).

Het adres van de camping kunnen we je al meegeven: Horizon, Kapellestraat 88, 8450 Bredene. Alle andere details volgen binnenkort!

hangmat

Aan welke regels moet ik mij houden op ManiFiesta?

Om helemaal zeker te zijn van wat je allemaal wel of niet mag doen, laten of meebrengen op ManiFiesta, kan je er best ons reglement eens op naslaan:


Artikel 1

Op ManiFiesta zetten we samen onze schouders onder de alternatieven van de toekomst. Wij spreken de taal van de solidariteit en de diversiteit. Op het Feest van de Solidariteit is er dan ook geen plaats voor racisme, seksisme, homo- of transfobie of andere vormen van haatzaaierij.

Artikel 2

Bezoekers die het terrein van ManiFiesta betreden, geven expliciet toestemming om te verschijnen op beelden die op internet worden gedeeld en op drukwerk dat op openbare plaatsen wordt verspreid.

 • Iedereen die zich aanmeldt aan de ingang van ManiFiesta moet in het bezit zijn van een geldig ticket, een toegangsbandje of een speciale toegangsvoucher verleend door de organisator.
 • Eén bandje geldt enkel voor de toegang van één persoon op de dag/dagen waarvoor u een ticket hebt aangekocht.
 • Festivaltickets worden niet terugbetaald of omgewisseld.
 • Een gestolen of verloren ManiFiestabandje wordt niet vervangen of terugbetaald.


Artikel 3

Op het festival- en campingterrein is het voor iedere bezoeker verboden om:

 • zones te betreden waar je geen toegang toe hebt, zoals bijvoorbeeld de vrijwilligerszone, persruimte, backstage, … .
 • te klimmen op tenten, hekken, lichtbruggen, banken en andere constructies.
 • ingangen en (nood)uitgangen te blokkeren.
 • de openbare orde te verstoren of de veiligheid van anderen in gevaar te brengen.
 • eten, drinken of andere producten te verkopen zonder uitdrukkelijke toestemming van de organisator.
 • te gooien of te schieten met voorwerpen in vaste, vloeibare of gas-vorm.
 • te roken in zones waar dit verboden is.
 • in het openbaar te urineren.
 • het terrein te betreden met een wagen zonder officiële sticker (verleend door de organisator). Niet toegestane wagens zullen weggesleept worden op kosten van de eigenaar.


Artikel 4

Toegangscontrole is gebaseerd op de hiervoor voorziene wet, met als doel het opsporen van wapens of gevaarlijke voorwerpen waarvan het binnenbrengen het goede verloop van het evenement kan verstoren of de veiligheid van de aanwezigen in het gedrang kan brengen.


De volgende voorwerpen zijn verboden op het festival- en campingterrein:

 • Glas, blikjes, drugs of andere stimulerende middelen.
 • Elk ander apparaat dat door de veiligheidsdiensten als gevaarlijk beschouwd kan worden voor andere festivalbezoekers.
 • Projectielen of explosieven in vaste, vloeibare of gas-vorm.
 • Ontvlambare producten of materialen & spuitbussen.
 • Pyrotechnische voorwerpen zoals Bengaals vuur, vuurwerk, fakkels, … .
 • Elk wapen of gevaarlijk, scherp voorwerp (stokken, ketting, messen, …).
 • Spandoeken of voorwerpen met discriminerende of provocerende teksten die gebruikt kunnen worden om de openbare orde te verstoren of de veiligheid in gevaar te brengen.
 • Vuurtjes maken is verboden.


Artikel 5

Toegang tot het festival- en campingterrein kan je ontzegd worden (zonder recht op restitutie van het toegangsbewijs wanneer je:

 • onder invloed van drank of drugs bent.
 • de toegang reeds eerder geweigerd werd door de organisatie of andere autoriteiten.
 • manifest gedrag vertoont met de bedoeling de openbare orde te verstoren, te provoceren.
 • aanzet tot geweld of schade toebrengt aan personen of voorwerpen.
 • weigert de algemene voorwaarden na te leven.


Artikel 6

De organisator kan gedwongen worden het programma van het festival te wijzigen. In dit geval blijft het toegangsticket geldig, maar een wijziging in de programmatie is geen reden om een terugbetaling van de organisatie te eisen.


Om veiligheidsredenen behoudt de organisator het recht om:

 • het festival te stoppen of te onderbreken.
 • de bezoekers voorlopig op het terrein te houden tot het einde van het festival.
 • geheel of gedeeltelijk de site te ontruimen.
 • toegang tot het terrein te weigeren, zelfs wanneer men in het bezit is van een geldig toegangsbewijs.


Artikel 7

 • Honden aan de leiband zijn toegelaten op het terrein, uitgezonderd in het kindergedeelte PioFiesta, in de gebouwen en in de debatten en conferenties. Er geldt een uitzondering voor assistentiehonden.
 • Professionele geluids- of beeldopnames zijn enkel toegestaan mits persaccreditatie.
Reglement

Kan ik ManiFiesta ook financieel steunen?

Heb jij zin om ManiFiesta te sponsoren? Dat kan! Wij gebruiken jouw gulle giften, coole centen, minzame munten en sympathieke soes als springplank naar meer solidariteit, diversiteit en inclusiviteit. Geef toe, dat kan slechter hé?!

Vzw ManiFiesta
Lemonnierlaan 171, 1000 Brussel
BTW: 0845 338 271
Bankrekening: BE96 0016 6992 3405

2021 ManiFiesta Skater

Waar is ManiFiesta?

ManiFiesta gebruikt de terreinen van de paardenrenbaan 'Wellington' in Ooostende. Het adres is Koningin Astridlaan 10, 8400 Oostende. Maar je GPS instellen heeft niet veel zin, want de kans dat je hier tijdens ManiFiesta je auto kwijt kan is klein. Probeer in plaats daarvan met het openbaar vervoer te komen (onze gratis ManiFiesta treinen en bussen, bijvoorbeeld!). Of kom met de fiets en stal hem veilig in onze ManiFiesta fietsenstalling.

Hoe kom ik het best naar ManiFiesta?

Start jij je festivaldag liever niet met een zoektocht naar parkeerplaats? Snappen we! Daarom kan even nadenken over je vervoermiddel het verschil maken tussen een frustrerende en een aangename ervaring op ons festivalterrein. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om ManiFiesta bereiken. Natuurlijk kan je met de auto komen, maar ook het openbaar vervoer, de fiets of te voet (of een combinatie) zijn opties. Hieronder een paar tips voor een chille festivalervaring:


Met de trein

Met de trein naar ManiFiesta? Da’s een keigoed idee! Want er staan niet één maar zomaar even drie gratis ManiFiesta-treinen op jou te wachten! Die treinen brengen je tot aan het station van Oostende, op 15 minuten stappen van het festivalterrein. Alle info over stopplaatsen en opties om je in te schrijven komt zo snel mogelijk online.


Met de bus

Zit jouw treinstation niet tussen onze haltes? Of heb je net naast een plaats gegrepen? Gelukkig vertrekken er vanuit verschillende steden op zaterdag of zondag ook gratis bussen naar ManiFiesta. Die bussen brengen je 's morgens naar het ManiFiesta festivalterrein en keren 's avonds terug. Alle info over stopplaatsen en opties om je in te schrijven komt zo snel mogelijk online.


Met de fiets

Wat is er toffer dan fietsen? Fietsen aan de zee, natuurlijk! Handig, duurzaam en gezond, zo op je stalen ros naar het festival komen, zélfs als je ver weg woont. Jij schrikt niet terug van een uitdaging, toch? En je fiets kan uitrusten in onze fietsenstalling bij de ingang van het festival. Ideaal!


Met de auto

Zijn alle bovenstaande opties om de een of andere reden geen optie? Vooruit dan, de auto it is! Hou er wel rekening mee dat het bijna onmogelijk is om in de buurt van het festivalterrein te parkeren. Je beste gok zijn de publieke parkeerplaatsen aan de Hendrik Baleskaai en Explorado. Van daaruit neem je gemakkelijk de tram naar het festivalterrein.

Let op: ook deze parkings hebben een beperkte capaciteit, kom dus op tijd!

2021 Manifiesta
Volunteer

Vrijwilliger

Schrijf jij mee aan ons succesverhaal?

Sta jij te springen om deel uit te maken van ons team van 2000 geëngageerde ManiFiesta-vrijwilligers? Tof! Meld je nu aan en kom helpen op ons Feest van de Solidariteit. Samen bouwen we aan een betere wereld voor onszelf en alle bezoekers. Daar wil je gewoon bij zijn!

Schrijf je hier in. Bedankt!