muziek
Zondag / Podiumtent PVDA Beach / 18.00

Vuile Mong en zijn Vieze Gasten - 50 jaar

Twee jaar geleden zongen Vuile Mong en zijn Vieze Gasten hun ziel uit het lijf om 10 jaar ManiFiesta te vieren. Dit jaar zetten we hen in de bloemetjes, want ze hebben - net als ManiFiesta-organisator Geneeskunde voor het Volk - de gezegende leeftijd van 50 jaar bereikt!

In oktober 1971 bracht het "Circus van Vuile Mong en zijn Vieze Gasten" hun eerste voorstelling.

Vijftig jaar geleden startten ze uit verontwaardiging. Vijftig jaar lang hebben ze meegetrokken aan de kar opdat mensen hun eigen leven in handen zouden kunnen nemen.

En vandaag zijn ze nóg verontwaardigd. Jeugdwerkloosheid, onbetaalbare huizen, geen geld om de armoede uit de wereld te helpen, maar ongegeneerd de putten vullen van dolgedraaide speculanten en onverantwoorde bankiers, torenhoge staatsschulden, heel onze sociale zekerheid bedreigd...

Vijftig jaar lang werden ze afgeschilderd als onverantwoordelijke herrieschoppers, terwijl ze eigenlijk heel redelijk zijn, want wat is er mis aan een duurzame samenleving, gebaseerd op meer sociale gelijkheid en meer respect voor al wat leeft op onze wereldbol? Is het zo onlogisch dat de sterkste schouders de zwaarste lasten moeten dragen?

Vuile Mong en zijn Vieze gasten kijken er naar uit om hun 50ste verjaardag op ManiFiesta te vieren. In een periode waarin de jongeren zich niet meer in de hoek laten dringen en miljoenen mensen in meer dan honderd landen op straat komen met hetzelfde doel voor ogen.

WIJ ZIJN THUIS OP DE HELE WERELD
ONZE WET IS DE VRIJHEIDSDRANG
IN ONZE HARTEN
LEEFT EEN REBELLENZANG!