muziek
Zaterdag / Main Stage / 22.15

Zwangere Guy

Wie is Guy? Velen kennen hem ondertussen, maar voor wie het nog niet weet: Guy is Brutaal. Onbeschaamd. Oneerbiedig en onbeschoft. Eerlijk, rechtuit en luid. Dat wordt duidelijk op de plaat met dezelfde naam.
 
Zwangere Guy is met panache van de schaduw in het licht gestapt: voor 4000 getuigen in de AB heeft ‘m de stap van de back- naar de frontstage gezet. Hij heeft de spots op de kieren in de maatschappij gericht: armoede, partnergeweld en verslaving kregen de first person treatment. Iemand heeft welgemikte punchlines tot in z’n cel in Sint-Gillis voelen kloppen.
 
Geen lichte kost, maar de feiten spreken voor zich. Zo goed als elk record ging eraan: eerste goud voor een NL hiphopplaat, eerste NL-talige hip hop number one in de charts. Logisch dus dat we hem naar ManiFiesta willen halen om de Mainstage in de enige stad aan de Belgische kust plat te spelen. Dat zal een koud kunstje zijn voor “de zwangere” die 5 keer genomineerd werd voor de RBEA 2019, waarvan hij er 4 won (Beste album, Beste song, Beste live en artiest van het jaar). Hij ontving 5 sterren-recensies in de kranten en stond aan de basis van 5 platen in minder dan 5 jaar.

BRUTAAL toont aan dat ZG nog maar aan het warmlopen is. Waar hij in "Wie is Guy?" nog terugblikte op gisteren en droomde van morgen, hoor je in BRUTAAL iemand die zijn toekomst nu kan omarmen. En iemand die duidelijk gebleven is wie hij voordien al was.

Foto: Ramy Moharam

in samenwerking met